Vårda huden i skärgårdens karga miljö

Det är härligt att vara ute i skärgården, vare sig du bor där eller främst åker dit på semester. Men huden utsätts för väder och vind på ett alldeles särskilt sätt i skärgården. Här kommer tipsen på hur du både kan vårda huden, samtidigt som du njuter av naturen, äventyren och skönheten.

Rätt hudvård

Hudvård är så mycket mer än att bara tvätta ansiktet och smörja in sig med en kräm. Särskilt om du är i skärgården eller brukar segla. Din hud utsatts för sol, vind och vatten. Vintertid kan du på ett par minuter gå mellan +24° inomhus till isande -10°. Det medför dessvärre att du lättare får torrare och rynkigare hud. Med bra anti-aging produkter kan du behålla din hud mjuk och ung, samtidigt som du njuter av att både segla och bo ute i skärgården. På skönhetsajten Parfym köper du Filorga som är ett högklassiskt franskt märke med anti-ageing produkter utan kirurgi. Du kan köpa fillers, kemisk peeling och polyvitaliserande NCEF, förutom att du också har två olika hudvårdsserier att välja mellan. Genom att investera i riktigt bra fransk hudvård kommer du behålla en vacker hud och motverka åldrandets tydliga effekter.

Daglig hudvårdsrutin

Det är viktigt att du har en daglig hudvårdsrutin. Genom att köpa produkter som ingår i en serie, som hos Filorga, så är det mycket enklare att tvätta, rengöra och smörja in dig. När du utgår från serier kommer krämerna också att samverka. Det är mycket bättre att köpa ett serum som fungerar väl med din dagliga ansiktskräm. Smörj in dig morgon och kväll och sov aldrig med smink. Det är även klokt att låta huden andas och vara fri från smink emellanåt.

Väder och vind

Det är naturen som gör skärgården så speciell. Kombinationen av grönska, vatten och en skön karghet. När du är utomhus i skärgården utsatts din hud för mycket väder och vind. Därför är det klokt att du också använder solskydd med en hög solskyddsfaktor. I havs- och fjällmiljö utsätts vi för extra mycket sol då vatten och snö reflekterar solen. Därför bör du skydda huden året om. Använd också solhatt och solglasögon, så minskar du risken för rynkor kring ögonen. Men skärgården innebär inte bara problem för din hud, tvärtom finns det mycket positivt med att vara ute till havs. När vi kommer ut i naturen rör vi mycket på oss. Att röra på sig är bra för din hud. Huden är kroppens största organ. Att ta en rask promenad är en slags naturlig sminkning. Du får piggare blick och blir rosigare om kinderna. Glöm inte att också dricka mycket vatten och grönt te, då huden behöver vätska för att vara spänstig och må bra.