Utforska Utö

Utö är en av Stockholm skärgårds största öar, den ligger på den södra sidan av skärgården och tillhör Haninge kommun.

Ön har fått sitt namn för att den ligger ut mot öppet och oskyddat vatten.

På Utö bor cirka 250 invånare året runt men under sommartid växer befolkningen rejält.

Utö har en mängd med olika restauranger och affärer att välja mellan och ön erbjuder även flera olika aktiviteter. Man kan välja mellan att spela tennis, minigolf eller varför inte boka en ridkurs och lära sig att rida ute i den vackra naturen.

Det finns även möjlighet att hyra kajaker och cyklar för de som vill utforska ön mer och man kan även välja att följa med på fiske- och skärgårdsturer. Allt detta gör ön till en väldigt lockande ort för sommarsemestern och även resten av året. Den här vackra ön erbjuder speciellt lockande evenemang året runt, under oktober månad kan man uppleva den speciella eldhelgen och under julen den årliga julmarknaden. Varje år har ön cirka 100 000 besökare, vilket gör Utö till en väldigt populär destination.

På Utö finns det en mängd med olika boenden att välja mellan.

Här kan man välja att bo i stugor, värdshus, vandrarhem och för de som verkligen vill njuta av den vackra naturen kan man välja att bo i tält. Värdshuset har även väldigt bra konferensmöjligheter för de företag som vill bjuda sin personal på det lilla extra.

Utö är en ö som verkligen kan erbjuda det mesta.

Att bo på Utö

Även om ön är en trevlig och väldigt semesterort så har Utö även en del att erbjuda för den som väljer att bo där. Bland deras 250 invånare som bor där kan man hitta många barnfamiljer, vilket gör detta en perfekt ort att bo på för de som har barn. Här finns även en förskola och en av skärgårdens största grundskolor. Det här gör ön till en barnvänlig ort, där man kan bo i den härliga naturen och få kunna njuta av ett lugnt liv tillsammans med sin familj.

För den som funderar på att flytta till Utö finns det en del hus att välja mellan och för att enklast kunna hitta det som är ledigt och passar bäst, kan det vara bra att vända sig till en mäklare.

https://blok.se/ kan man få hjälp med att hitta ett passande hem och även sälja sin gamla bostad. Att vända sig till professionella som kan hjälpa till med husjakten, underlättar flyttprocessen väldigt mycket.

Utö är den ultimata ön i Stockholms skärgård, med sina vackra ständer och fina natur är det både den perfekta semesterorten och en perfekt ö att bo på året om.

Oavsett vilket ni väljer, kommer ni inte att bli besvikna på denna härliga ö!