Turistboende på Utö

 

Längtar du till sol, hav och den svenska skärgården kan Utö vara valet för dig. I skärgården finns otroligt många olika öar att välja mellan.

På Utö finns olika valmöjligheter till övernattning. Ett populärt val är att boka ett rum på Utö Värdshus. Här väljer man mellan rum i olika byggnader och därmed är stilen på rummen olika.

Ett annat val är att övernatta i Gruvbyn. Där finns ett vandrarhem med hela 72 bäddar. Som brukligt är på vandrarhem, delar man dusch och kök med övriga gäster. Vandrarhemmet drivs av Utö Värdshus.

Gula Villan är ett känt begrepp på Utö. Detta vackra hus ligger granne med Edesnäs gård, där grosshandlare Levin huserade när han var på Utö. I Gula villan man man boka konferenslokaler, olika fester som bröllop, möhippor och liknande. Huset ligger avskilt så det är perfekt för grupper som behöver arbeta ostört eller bara vill vara i fred vid sitt evenemang. God mat serveras och närheten till havet och naturen ramar givetvis in denna perfekta plats att ha bröllopsfest eller 50-årskalas.

Gula Villan poängterar en flexibilitet och man kan antingen boka all service så man inte behöver tänka på någon detalj alls men man kan också ha självhushåll och t.ex laga sin egen mat.

Ytterligare ett alternativ för övernattning på Utö är att hyra en egen stuga. Dessa bokas via några olika vägar. Det bästa är att boka via siten bokauto.se eller kontakta Utö Värdshus eller ICA på Utö för vidare information om just stugor. Exempel på trevliga stugor är vid Edsnäs gård där man kan boka två olika boenden med charmen kvar från gamla tider. Platsen har anor från medeltiden.